Психотерапия

ψ КОНСУЛТИРАНЕ и ЦЕНИ:

____________________________

Психотерапията не е това, което си мислите. Това не е магическо изцеление на болката. Не е ръководство от мъдър съветник, нито е разговор между добри приятели. Тя е за това, как Вие мислите и как това мислене ви се отразява. Насочена към осмислянето на трудностите в живота Ви, помага да откриете скритите у Вас способности и тяхното преодоляване.

 • Консултиране на деца и възрастни – продължителност до 60 мин. – цена 50лв.
 • Виртуална психотерапевтична сесия или психологическа консултация – Онлайн консултации.
 • Психотерапевтична сесия – разработва се психотерапевтична програма, може да включва определени хомеопатични препарати – продължителност до 60 мин. – цена 60лв.
 • Семейно консултиране на двама партньори с продължителност до 60 мин. – цена 60лв.

Какво е психотерапия?

Това е възможност за професионална работа с психотерапевт. Чрез определен модел за терапия имаме възможност да съградим психологическа стратегия за действие, като работата по нейното изпълнение ни гарантира освобождаване от емоционалното напрежение, което се е насъбрало в нас. С помощта на една или серия от консултации, пренареждаме мислите, балансираме емоциите и съумяваме да реагираме адекватно на ситуацията, която ни притиска в живота. Работата с психотерапевт ще Ви даде възможност да откриете първопричинителят, който блокира вашето съзнание и рецепта за това, как да се справите с емоциите, които напират във вас.

Кога да потърсим помощта на психотерапевт? 

Когато усещаме напрежение, объркване, неспособност да разберем и да изразим чувствата и желанията си, меланхолия, панически атаки, депресивни състояния, ОКР, фобии, тревога или липса на енергия за да се справим с живота.

 • Тревожност, страх, паник атаки, фобии, маниакален страх за собственото ви здраве. Може да е към конкретна ситуация /при общуване, при излизане навън, страх от самота/ или обща тревожност, с неясен произход. Причините може да са: преживени травми, индикационен опит, а може и да е нещо, което определяте като „абсурдно”. Тревогата може да Ви връхлита спонтанно или да е постоянна. В този случай потърсете специализирана помощ. По-рано взетите мерки гарантират по-бързо и успешно справяне с проблема. Не забравяйте.. Няма неразрешими проблеми!
 • Трудност при вземане на решения /брак, нова работа, раздяла, смърт, раждане на дете/, свързано с купища страхове как ще приемете промяната, дали няма да сгрешите и съжалявате, какво може да се обърка и защо точно на Вас се случва. Не забравяйте! Няма случайни неща в този свят.
 • Емоции, които не успявате да разберете и изразите правилно, така че да не пречат на нормалното Ви ежедневие, на взаимоотношенията и справянето ви със задълженията. Например гняв, ревност, завист, страст, усещане за малоценност, невъзможността да изразите любовта си към близък човек и ред други, които Ви карат да се чувствате подтиснати.
 • Зависимост от – алкохол, цигари, секс, хазарт, одобрение на авторитети и други.
 • Чувство, че се въртим в един „омагьосан“ кръг, от който ни е трудно да излезем сами, че в нищо не ни върви, все губим и не знаем как да променим нещата. Искаме да вземем живота си в свои ръце, но не знаем как.
 • Липса на енергия, желание за живот, депресия, неспособността да се радваме, безпричинна тъга, апатия, безнадеждно чувство за изчерпаност, продължителна умора, емоционално прегаряне и други.. Онази тежест в стомаха още от сутринта, свързана с нежелание да станем от леглото. Безразличие към нещата, които преди са ни доставяли радост. Ако чакате с нетърпение вечерта, за да заспите и да не чувствате и да не мислите, а новият ден не Ви донася удоволствие, със сигурност имате нужда от психотерапевт и вероятно от психотерапия.
 • Желание за усъвършенстване на собствените способности – ако желаете да се развивате като личност, да откриете и развиете вътрешния си потенциал, да откриете твореца във Вас, психотерапевтът е този, който ще ви помогне да придобиете обективен поглед за себе си и средата в която се намирате.

Мили родители, не забравяйте!

Децата може също да имат нужда от психологическа помощ, но те няма как да го осъзнаят. Ако не се вземат мерки, проблемите могат да се задълбочат. Отговорността е Ваша, като родители!

 • Първи стъпки в детска градина – Това е преломен момент в детска възраст. Колкото повече време детето е прекарвало с един човек/обикновено майката/, по-трудно се адаптира към новата среда. „Раздялата” сутрин е болезнена, а усещането за насилствени действия /ставане в определен час и обличане/ създава стрес при детето.
 • Смяна на обстановката – Нова ситуация, нов партньор /квартал, град, нови хора, ново училище и среда/ може да предизвикват чувство за безпокойство.
 • Развод на родителите – Едно дете си иска своята мама и татко.. Детето възприема семейството като едно цяло и при раздяла е силно раздвоено.
 • Нов член в семейството – Често срещано е след раждане на братче или сестриче детето да изпитва неосъзната ревност, която се проявява в агресивно поведение, непокорство, инат, връщане към „бебешки период” с цел съжаление и внимание.
 • Смърт на близък /кризисна интервенция/ – Психотерапевтът си имат подходи, с които да помогнат на дете да достигне мир със ситуацията, а при възрастните – да приемат факта.
 • Тревожни признаци – Агресия, апатия, трудна приспособимост към определена среда, кошмари и ред други, които обезпокояват родителското съзнание.

Щом тръгвам на психотерапевт, полудявам ли?.. 

Това е най-голямата заблуда, която идва от липсата на информация сред хората. В днешно време психотерапевта предлагат помощ за всякакви състояния, свързани с житейските проблеми и емоциите, които те предизвикват у нас.

Разликата между психолог, психотерапевт, психиатър и доктор по психология?

Психологът е човек, с академична специалност по психология. Психотерапевтът е психолог, който е преминал през специално следдипломно обучение по психотерапия, даващо му уменията и отговорност да помага в разрешаване на душевни катарзиси при хората. Психиатърът е лекaр, който е специализирал психиатрия. Той може да действа и като психотерапевт, само ако е преминал съответното обучение. Доктор по пихология е научно образователна степен. Тя се дава за доказан научен принос в областта на психологията. Резултатите на докторантите се базират на реални изследвания и са една от най-висшите степени на научно познание в определената област. Психотерапевта ще Ви помогне с терапията, която е квалифициран да извършва, а психиатъра – медикаментозно. Ако Ви трябва психологическо консултиране, по-добре изберете „психотерапевт” или „доктор по психология“. При тях освен теоретична подготовка има и задълбочени познания в  практическата насоченост.

Отговорността към собственото здраве ни заставя да мислим за физическата и психическата си стабилност!.. Това е аспект от живота и то не само, за да живеем по-леко и по-дълго, а за да вдъхновяваме и изграждаме хармонични взаимоотношения със себеподобните си. Бъдете щастливи.

Групи за самопознание:

Работата в група е доказан метод за ефикасна работа с „Аз-ът” ни. Това е възможност да се обърнем навътре към душата си и да се освободим от всичко, което се е насъбрало и ни тежи по някакъв начин. По този начин ще може да преработим нещата, които ни пречат и да и да изживеем живота си в хармония. Ще имаме възможността да погледнем страховете си под друг ъгъл. Методите за работа, които използваме са психологични и алтернативни: групова динамика, терапевтични подходи, съчетани с техники от психотелесната терапия, позитивна психотерапия, психодрама, арт- терапия и йога- терапия. Тук ще намерите забавление, обучение и приключение. Всеки модул е с различна продължителност.

error: Content is protected !!