Еднодневно приключение до Карандила с медитация и пранаяма

Приказка от зелените пътеки

 

Здравейте приключенци..

Настъпи момента в който отново ще се впуснем в приключение. Този път сме избрали за дестинация Стара планина. Тръгваме на 08.10. /събота/ в 09:30h. от паркинга пред спортна зала СМК гр. Бургас / ул. Шейново №3/. Местността която ще посетим този път е Карандила. За изкачването ни ще използваме съоръжение тип – „седалков лифт“, като връщането ни ще бъде пеша по обособена за целта туристическа пътека. Цената на лифта в една посока е 4 лв. Транспорта до там ще бъде споделен между участниците в това приключение, а продължителността на пътя приблизително около един астрономически час.

Какво ни очаква? След като стигнем върха ще посетим езерото “Карандила”, край което ще направим пранаяма и медитация на открито. От там ще се насочим към близко заведение, в което ще имаме възможността да хапнем. Непосредствено до него се намира фурна, в която се приготвя ръчен селски хляб и домашна мерудия. Около пекарната има чудесна зона за отдих – пейки и маси, на които можем да се разположим спокойно, за отмора на чист въздух. На връщане ще преминем през въжен парк „Въжеландия“. Парка е изграден на три нива с различни степени по трудност. Има и стени за скално катерене. Ако някой има желание може да пробва някой от забавленията под зоркия поглед на квалифицирани инструктори. Цената за всяко отделно ниво е 6 лв. В края на изпълнения ни с приключения ден, ще се спуснем по известната “Хайдушка пътека”. Пътеката е дълга около 4 км /което ще ни отнеме около 1 час и 30 минути време за слизане/. Ще ни преведе през невероятна гориста местност, където ще имаме възможността да се насладим на уникални пейзажи от Стара планина.

⇒ Необходима екипировка:

Удобни обувки и дрехи за преход, лека раница с малко храна и бутилка вода, очила, шапка, ветробранно яке и добро настроение.

ЦЕНА на събитието:

Таксата за участие е 20лв. Горивото се рапределя между участниците ползващи автомобил. Прехода ще се осъществи при група от минимум 10 човека!

______________________________________________

Телефони за връзка: 0888315995 / 0877944538

______________________________________________

Последвайте ни във Фейсбук страниците ни:

– Психологична Зона Бургас

– Йога Зона Бургас

error: Content is protected !!